• Slimme oplossingen
  • Snelle plaatsingen
  • Klanten geven ons een 9,6.
Bel ons op +31 10-741 07 07 of Bel mij terug

Weten wat we voor jouw bedrijf kunnen doen?

Weten wat we voor jouw onderweg kunnen doen?

Weten wat we voor jou kunnen doen?

bellen email
Focus op Beveiliging

Weten wat we voor uw bedrijf kunnen doen?

Veilig mobiel

Over ons

Beveiligingsplan

Beveiligingsplan voor bedrijven

Beveiligingsplan voor bedrijven.

Is gebaseerd op een logische samenhang tussen organisatorische, bouwkundige, elektronische en compartimenteringsmaatregelen.
Het doel van een beveiligingsplan voor bedrijven,is om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken, binnen te komen en goederen weg te nemen. Als er toch spraken is van inbraak moet een elektronische beveiligingssysteem zo snel mogelijk een melding geven naar een PAC (particuliere alarm centrale) om een snelle en adequate alarm opvolging mogelijk te maken. Ondertussen moet er tijd gewonnen worden, voor dat inbrekers daadwerkelijk goederen en/of inventaris kunnen wegnemen. Om dit doel te bereiken kunnen we  een aantal type beveiligingsmaatregelen treffen.

Organisatore maatregelen

(O1+O2) voor goed en adequaat werkende beveiligingsmaatregelen is het een vereiste dat bepaalde regels en handelingen consequent worden nageleefd. Net zo belangrijk is het om bepaalde gewoontes en handelingen niet of niet meer te doen. U moet hier denken aan handelwijze voor u en uw werknemers zoals juist sleutel gebruik, geen onbeheerde zaken op het buiten terrein laten staan, ramen en deuren sluiten als men het pand verlaat. U vindt hier een lijst met volledig uitgewerkte organisatorische maatregelen.

Bouwkundige maatregelen

(BK) zijn er om inbrekers zo lang mogelijk buiten de deur te houden.
Het is noodzakelijk dat de buitenschil van een object voldoende weerstand bied tegen een inbraak pogingen van buitenaf. In veel gevallen zijn daar zwakke plekken in te vinden. voldoet de buitenschil van uw object niet volledig aan weerstandklasse 2 ofwel 3 minuten weerstand bieden tegen een inbraak poging. Dit komt vaak door dat een deel van het hang en sluitwerk vaak niet volledig voldoet aan de stelde eisen in BRL3104 en EN5089 van niveau BK2.

Elektronische maatregelen

zijn er in de regel om een inbraak poging zo vroeg mogelijk te detecteren en vervolgens te communiceren, dit kan zijn een alarmsysteem maar een beveiligingscamera is ook een vorm van elektronische bewaking.  Om er zeker van te zijn dat adequate alarmopvolging mogelijk is zullen we systeem moeten kiezen dat het meest geschikt is voor de situatie in kwestie. Ook hier speelt het risico dat wordt bloot gelegd in de risicoanalyse een belangrijke rol.

Alarm transmissie

(AT) om het functioneren van de elektronische maatregelen (EL) en adequate alarm opvolging te kunnen waarborgen is de kwaliteit en snelheid van de communicatie tussen het alarmsysteem en de PAC van essentieel belang.
Om hier te kunnen voldoen aan de risicoklasse zullen we in sommige gevallen gebruik moeten maken van een dual path communicatie lijn/verbinding naar de PAC dit houd in wanneer er één communicatielijn weg valt deze overgenomen wordt door een andere lijn bij voorkeur van een ander soort netwerk. Bijvoorbeeld IP en GSM

Alarmopvolging

(RE) een inbraakalarmering vanuit het object naar de PAC zal moeten worden geverifieerd voordat er politie op af gestuurd mag worden. Wij adviseren u dit te doen door middel van meerdere zone verificatie, beveiligingscamera`s en live view. Alsmede alarmopvolging door een particuliere beveiligingsorganisatie, welke is toegelaten door ministerie van justitie en veiligheid.
Zij functioneren ook als sleutelhouder bij calamiteiten en zullen achteraf met de andere sleutelhouders evalueren. Live view, is een service van de PAC om de camera beelden live te delen met de politie tijdens een overval of inbraak.

Compartimenteren

van hoge attractiviteit goederen is een onderdeel van de beveiligingsmaatregelen ter voorkoming dat specifieke goederen en/of inventaris ook daadwerkelijk weg genomen worden tijdens een inbraak. Het komt er in het kort op neer dat goederen en/of inventaris binnen het beveiligd gebied nog eens extra afgezonderd en opgeborgen worden in een afgesloten compartiment dit kan zijn een, kamer, kast of kluis met een weerstand tijd van minimaal 3 minuten voor (CO2), 5 minuten voor (CO3) en 10 minuten voor (CO4).
Voor kluizen en afroomkluizen zijn er aparte normeringen EN-1143-2 en EN-14450.

Meeneem beperkende maatregelen

(ME) hebben een beetje het zelfde doel als CO maatregelen, namelijk vertragen. Alleen zijn de goederen hier niet afgezonderd, maar verankerd of moeilijk toegankelijk gemaakt, denk aan het vastleggen van de laptops aan staalkabels met sloten er op.
Deze maatregel is voor de dag situatie dit ter voorkoming dat iemand op een onbewaakt moment een laptop pakt en ermee wegloopt. Ook een kabelslot door een aantal fietsen of terrasstoelen is een ME maatregel er zijn er nog velen te bedenken. Mistbeveiliging is bijvoorbeeld ook een meeneem beperkende maatregel. Wat je niet kunt zien is moeilijk te stelen.

gratis adviesgesprek aanvragen